ZATYKÓ JÁNOS

Teljes szövegű keresés

ZATYKÓ JÁNOS
ZATYKÓ JÁNOS (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! Azt gondolom, hogy aki még e késői órán a képviselőtársaim közül a teremben jelen van, azok talán mindannyian tudják, hogy a T/257. számon benyújtott törvényjavaslat 5. §-a a kármegelőzésről szól. Azt hiszem, hogy az 5. § egy hiányt szeretne pótolni, méghozzá az 1996. évi LV. törvény 78. §-a esetében, nevezetesen: beemeli a vasutak viszonyát a vadgazdálkodás és az általa érintett területek esetében. Mint ahogy mondottam, egy hiányosságot próbál meg ez a paragrafus kezelni, és mi a képviselőtársammal e paragrafushoz nyújtottunk be módosító javaslatot.
Módosító javaslatunk lényege röviden az alábbiak szerint fogalmazható meg: az autópálya létesítője, fenntartója, valamint üzemeltetője köteles a védelmi berendezések elhelyezéséről saját költségén gondoskodni. E módosító javaslattal nekünk az a célunk, hogy az előttünk álló időszakban hazánkban autópálya ne épülhessen védelmi berendezés, illetve kerítés nélkül, illetve szeretnénk elfogadtatni azt az álláspontunkat, mely szerint mi azt gondoljuk, hogy az autópályán a védelmi berendezések megléte legalább annyira fontos, mint, mondjuk, a megfelelő, jó minőségű és biztonságos útburkolat létesítése.
Azt gondoljuk, hogy a védelmi berendezések megépítése nagymértékben javíthatná a már meglevő autópályákon a közlekedés biztonságát. E módosító javaslat támogatására kérem mind a kormánypárti képviselőket, mind pedig ellenzéki képviselőtársaimat.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem