GYIMÓTHY GÉZA

Teljes szövegű keresés

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Orosz Sándor képviselő úr, én önt mindig "képviselő úr"-nak szólítom, ön bennünket természetesen módszeresen mindig csak uraz, de rátérnék a lényegi kérdésekre:
Önöknek 1994-ben - amikor 72 százalékos, hatalmas többséggel hatalomra kerültek - az első dolguk az volt, hogy megszüntették a falugazdász-hálózatot, megszüntették a Mezőgazdasági Fejlesztési Alapot. Az előbb ön arról prédikált, hogy bizony jó lenne a családi gazdaságokat fejleszteni, de pont ezzel a két lépéssel törték ki gyakorlatilag a fejlődő családi gazdaságok nyakát. Magyarországon 10-15 ezer életképes családi gazdaság sincs sajnos, amely fejleszteni tudna, amely bővített újratermelést tudna végrehajtani. Ön nagyon jól tudja, tisztelt képviselő úr, hogy a fele ekkora nagyságú Dániában 80-90 ezer életképes családi gazdaság van, ott vannak a gépkörök, Ausztriában 80 ezer ember tagja a gépköröknek.
A négy év alatt, amikor mi páran, akkori ellenzéki képviselők, én magam is legalább húsz-harminc országgyűlési határozati javaslattal, törvényjavaslattal, egyebekkel bombáztuk önöket, önök úgy leütöttek bennünket, mint vak a poharat. Röviden ennyit tudok önnek mondani. (Taps a MIÉP soraiban. - Szórványos derültség.) Most mi nem tesszük meg ezt önökkel, természetesen nem is vagyunk 72 százalékban, csak 57-58 százalékos a többség (Keller László: Kevesebb!), de soha nem fog megtörténni az, tisztelt képviselő úr, mint ami megtörtént, mondjuk, az erőszakos szövetkezetesítés az ön pártjának elődje, az MSZMP áldásos időszakában, amikor én ötéves gyerek voltam, és arra emlékszem, hogy pufajkások jöttek és vitték el édesapámat. Isten óvja meg ezt a nemzetet attól, hogy ez újra előjöjjön! (Ifj. Hegedűs Lóránt tapsol.) De kikérjük magunknak azt, hogy önök, akik az ateista, kommunista eszmét képviselték KISZ-titkárként, párttitkárként és egyéb helyeken, kioktassák azokat, akiket tönkretettek! Még egyetlenegy olyan kisgazdát nem tudna mutatni, aki tönkretett volna egy kommunista tsz-elnököt, de nekem körülbelül ennyi levelem van (Széttárja a karjait.) azoktól a szerencsétlen kisgazdáktól, akiket kommunista tsz-elnökök tettek tönkre!
Majd tovább folytatom a következő két percben. (Taps a kormánypártok és a MIÉP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem