DANKA LAJOS

Teljes szövegű keresés

DANKA LAJOS
DANKA LAJOS (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Sajnálom, hogy a Kisgazdapárt a fő ellensége Orosz képviselőtársamnak, hiszen az egész költségvetési vitához való felszólalása nem szólt másról, mint Torgyán elnök úr mint földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, illetve a Kisgazdapárt elképzeléseiről. Semmit nem tudtunk meg azzal kapcsolatban, hogy az MSZP-nek egyáltalán mi az elképzelése a költségvetés mezőgazdasági részéről, mert egyfolytában csak ez jött ki. Nem tudom, hogy mi köze ezeknek a költségvetéshez.
A másik: korrupciós ügyleteket emlegetni olyankor, amikor tudjuk, hogy az adott ügybe pont az a párt keveredett bele, amelyik fölemlegeti, ezt nem tartom éppen szerencsésnek.
A gazdajegyző-hálózattal kapcsolatban annyit, hogy a gazdajegyző-hálózat tulajdonképpen mint az Agrárkamara keze működött, és így az információk nem értek be a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumba, amit elvileg nekik össze kellett volna gyűjteni. Ezért mi szerencsésebbnek tartjuk azt, ha a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumnak van egy ilyen szervezete, ahonnan közvetlen információkhoz tudunk jutni a termelőktől.
Azt gondolom, a Kisgazdapárt világossá tette az elmúlt időszakban, hogy szeretné jobban csinálni a dolgokat, mint az elődei, de több év mezőgazdasági veszteségeiért, a mezőgazdaság többéves csődjéért négy hónap alatt nem lehet felelőssé tenni valakit, ráadásul úgy, hogy mindent elkövet ezeknek a csődöknek a felszámolásával kapcsolatban. Azt gondolom, a Kisgazdapártnak van egy vidékképe, a mezőgazdaságból élő emberek mind találják meg a számításukat, ne csak a szövetkezetek vezetői, az az egy-két ember, hanem az egyszerű parasztok is (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), a családi gazdaságban dolgozók, tehát mindenki. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem