BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Azt én megértem, hogy nem tudják megszüntetni egyik hónapról a másikra azt, amit átvettek - bár mint a Nemzeti Színház vagy a nyugdíjak esetében láttuk, ez egészen jól megy. De azért fölemelni nem volna muszáj! Lehetne azt csinálni, ha azt gondolja a kormány - lehet, hogy ez az államtitkár asszony személyes véleménye, amit most elmondott -, de ha tényleg azt gondolja, hogy ez egy rossz dolog, akkor azt is lehetne csinálni, hogy nem emelik fel, és nem csökkentik annyival az egészségbiztosítási járulékot. Csak akkor nem mondhatná el a miniszterelnök úr azt, hogy ők teljesítették azt az ígéretüket, hogy radikálisan csökkentik a tb-járulékot, és nem mondhatta volna el az államtitkár úr az expozéban, hogy az utolsó húsz év legnagyobb köztehercsökkentése - akkor nem mondhatná el! Mert így mi történik? Csökkentik a járulékot, és annak az egészségbiztosításra eső részét egy az egyben beveszik ebből az egészségügyi hozzájárulás-emelésből!
Tehát nem lenne ilyen szép a dolognak a látszata, s ugyanakkor nem kellene az államtitkár asszonynak olyasmit megszavazni majd, illetve nem tudja megszavazni, mert nem képviselő, de olyasmit támogatnia itt az Országgyűlésben mint államtitkárnak, amivel ezek szerint akkor sem értett egyet meg most sem. Igen szerencsétlen helyzet - őszinte részvétem.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem