FARKAS IMRE

Teljes szövegű keresés

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Horváth Zsolt mondandójára szeretnék reagálni. Azt senki nem vitatja egyébként, hogy az adórendszerrel kapcsolatban készült tájékoztató nagyon pontos és korrekt anyag. De szeretném elmondani, hogy ilyen anyagok természetesen a korábbi években is készültek, tehát ilyen anyagok akkor is voltak.
A másik rész, amit el tetszett mondani, hogy én a GDP-re hivatkoztam, és az hol van. Nem hivatkoztam rá. Elmondtam, hogy az átlagos adóterhelés 21,1 százalékról 0,3 százalékkal nő, ez pedig ennek a tájékoztatónak az 5. oldalán található. Tehát az ön kormánya terjesztette ezt így elő.
(Az elnöki széket
dr. Szili Katalin, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
A másik: a nettó kereset változásánál, amikor azt igyekeznek bebizonyítani, hogy milyen kereseteknél változik a reálkereset pozitívan, tehát 100 százalék fölött, ha megnézzük az egyes táblázatokat, akkor a reálkeresethez úgy lehet eljutni, hogy van egy számítás, ami a dinamikus modellben 13 százalékos bruttó átlagos keresetnövekedéssel, másrészt pedig 11 százalékos inflációval számol. Én ezeket a számokat idéztem, és így mondtam azt, hogy vannak olyan értékek, például a gyermektelen alkalmazottaknál, akik esetében még mindezt egybevetve is csak a 735 ezer és 960 ezer forint közötti kereseteknél nem lesz reálkereset-csökkenés, illetve ezt követően az 1 millió 900 ezer forint feletti jövedelmeknél.
Tehát ezekre az adatokra hivatkoztam, és nem a GDP-re.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem