POKORNI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

POKORNI ZOLTÁN
POKORNI ZOLTÁN oktatási miniszter: Köszönöm. A viszontválasz lehetőségét arra akarom kihasználni, hogy még egyszer megerősítsem: van ilyen támogatás, ezzel az igazán kis falvak iskolái, óvodái működőképességét garantálni tudjuk teljes egészében, tehát ezt a terhet le tudjuk venni a helyi adófizetők, illetve helyi önkormányzat válláról.
Nem csak a kistelepülések gondja ez, hiszen nemcsak a kicsiség, a méretnagyság különbözteti meg az önkormányzatokat, hanem sok esetben az, hogy egy depressziósabb gazdasági övezetben vannak. Ily módon a kormány az egész közoktatás finanszírozásán belül növelni kívánja a normatívák arányát az iskolák, óvodák bekerülési költségén belül. Ezt a ma 60-40 százalékos arányt a kormányzati ciklus végére 80-20 százalékos arányra kívánjuk javítani, azaz valamennyi önkormányzat esetében ennek az alapfeladatnak, közoktatási feladatnak a garantált ellátásához jobb feltételeket kívánunk biztosítani.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)
(14.30)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem