DR. ÓDOR FERENC

Teljes szövegű keresés

DR. ÓDOR FERENC
DR. ÓDOR FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! A kistelepülések költségvetésének legjelentősebb tétele az iskolák működtetése.
A gyermeklétszám szerinti, fejkvóta rendszerű finanszírozás a jelen demográfiai helyzetben a falvak számára az iskolák elsorvadását is jelentheti. A pedagóguslétszám további csökkentésével, s épületfenntartási, fűtési költségeinek visszaszorításával már nem tudnak tovább élni ezek az intézmények. Az önkormányzatok kötelezően ellátandó feladataihoz tartozó alapoktatás kistelepüléseken történő fenntartásához központi költségvetési segítség szükséges - ezt a feladat fontossága indokolja.
Megnyugtatóan hallottam a miniszter úr válaszában, hogy a kormány ezt a gondot felismerte, és a települések, iskolák fennmaradása érdekében megteszi a kívánt lépéseket. Ahol az iskola már megszűnt, vagy a közeli, szomszéd településen ténylegesen magasabb színvonalú oktatás biztosítható, ott nem javaslom biztosítani ezt a támogatást, de kérem, hogy ahol még működik az iskola, ott mindent tegyünk meg a fennmaradásáért.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem