TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Három dologra szeretnék reagálni konkrétan.
Az egyik, hogy vettem a kezembe A/4-es papírt, és kiszámoltam, és most is állítom amit mondtam: tehát aki 1999-ben 22 600 forint összegű minimálbért fog kapni, az nettó összegben többet fog kapni, mint 1998-ban. Azt mondtam, hogy nem lesz olyan réteg, amely rosszabbul jár, mint 1998-ban. És ez igaz! Az is igaz, hogy a minimálbér bruttó értéke 16 százalékkal emelkedik, a nettó kifizetés ettől jóval kevesebb összegben - ez is igaz.
A másik: a nyugdíjak emelése. Ez sem igaz, hogy nem emelkednek azok az ellátások az öregséginyugdíj-alapon... Igenis emelkednek, csak nem olyan mértékben emelkednek, hanem 12 százalékkal, az inflációt meghaladó mértékben emelkednek. Tehát erre a rétegre is igaz az, amit mondtam, hogy nem lesznek rosszabb helyzetben, mint 1998-ban.
(22.10)
És a harmadik dolog: a gyermeknevelés és az alkalmazotti, illetve a gyermekkedvezmény. Önök a személyi jövedelemadó törvény vitája során hangsúlyozták és azt sulykolták, hogy mi az alkalmazotti kedvezményt átalakítjuk gyermekkedvezménnyé. Ez elhangzott, ezt nem lehet letagadni, ezt bizonyára önök is elismerik.
Most visszakérdezek, s megkérdezem önöktől: az alkalmazotti kedvezményből kaptak-e azok a nyugdíjasok, rokkantnyugdíjasok, akik gyermeket neveltek, akik gyermekgondozási segélyt kaptak? Tehát akik ebből éltek, kaptak-e abból, amire önök azt mondják, hogy abból lett a gyermekkedvezmény - akkor ki jár rosszabbul? Egy tény: az, akinek nincsen adója, nem fogja tudni igénybe venni az alkalmazotti kedvezményt.
De ez a kijelentés így nem igaz, hogy ők rosszabbul járnak azért, mert a gyermekkedvezményt nem tudják igénybe venni. És eddig igénybe vették az alkalmazotti kedvezményt? Tehát erre a rétegre is igaz az, amit mondok, hogy igenis ők sem járnak rosszabbul, mint 1998-ban, mert valamelyik ellátásuk emelkedni fog.
Köszönöm szépen. (Varga Mihály: Tudni kell számolni! - Dr. Nagy Sándor: Ez így van! - Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem