KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Két dologra szeretnék reagálni.
Egyrészt nem igaz Tállai képviselő úrnak az a kijelentése, hogy nehéz helyzetben volt a kormány, hiszen nem ismerhette azt, hogy mit vesz át '98-ban.
Tisztelt Képviselő Úr! Négy éven keresztül az akkori kormánypártok lényegesen több lehetőséget biztosítottak az akkori ellenzéknek egyrészt, másrészt korán összeálltak a '90-94 között kormányzó pártokkal, amelyeknek éppen elég tapasztalatuk lehetett a kormányzásban - az más kérdés, hogy ez milyen minőségű volt. De ha jobban éltek volna a bizottsági lehetőségekkel, a bizottsági szereplésekkel, jelenlétekkel, és kíváncsibbak lettek volna az akkori kormányzópártok tevékenységére, akkor nem lett volna ilyen nehéz ez a váltás.
Ami pedig a banki szféra következményeit illeti: úgy gondolom, egy kicsit magukba kellene nézni, tisztelt képviselőtársam, és ez nem lesz nehéz, ha ezt megteszik. Ugyanis ismét feltűntek önök körül azok a lebukott bankvezérek, akiknek a '90-94 közötti tevékenységének az eredménye most, a költségvetésben érezhető; azt is elárulom, hogy hol: a kamatkiadásoknál érzékelhető az ő hatásuk.
(22.00)
Én javaslom képviselőtársamnak, beszélgessen egy kicsit az államtitkár úrral, hiszen hosszú ideig együtt vizsgáltuk a bank- és adóskonszolidációs folyamatot, ami '90-94 között zajlott, egy picit átcsúszott a mi időszakunkba is, és azt gondolom, hogy államtitkár úr nagyon komoly tapasztalatokat tud önnek átadni, és úgy vélem, akkor egészen másképp közelíti meg a banki problémákat.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem