KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Rigler képviselő úr és Lentner képviselőtársam hozzászólása miatt nyomtam meg a gombot.
Rigler képviselő úr elmondta, hogy nem lehet az új kormány költségvetésének tekinteni ezt a költségvetést. Ez sokszor elhangzott a költségvetési vitában. De tudomásul kellene már venni, hogy soha nem lehet az origóból elindulni. Egy kormány, amelyik végzi a tevékenységét, kötelezettségeket vállal, azt a következő kormánynak illik vagy illene továbbvinni. Azt látjuk, hogy most elég nagy bizonytalanság van e területen. De egyszer jó lenne már megmondani, hogy mi az amiben radikálisan eltér... - persze ezt elmondjuk, csak a kormánypártok nem nagyon mutatnak erre rá.
Lentner képviselőtársam elég sokat beszélt a hiányról. Ennek kapcsán szeretném államtitkár urat megszólítani. Ő az adótörvények költségvetési hatásáról beszélt nekünk. A bizottsági vitában, akkor, amikor a közmű áfája módosításáról esett szó, akkor a kormány mindig azt mondta, hogy azért nem támogatja, mert jelentős a költségvetési kihatása. Most államtitkár úr nem tett említést erről. Nem véletlenül hozom ezt szóba akkor, amikor a hiányról beszélünk, mert elég nagy bizonytalanságot hordoz magában az az államháztartási hiány, amit a költségvetés tartalmaz.
Nem tudom, hogy miért említette államtitkár úr a közmű áfakövetkezményét. Vagy olyan intézkedést terveznek, amiről nem akar beszélni, vagy pedig úgy tűnik, hogy a hiányt akarják növelni. Kérem államtitkár urat, tegye világossá a kormány álláspontját, hogy látja a kormány a közműáfák költségvetési hatását.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem