GÖNDÖR ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Két dologra hadd reagáljak, előbb Szentgyörgyvölgyi Péternek mindössze egy bővített mondatban. Tisztelt Képviselő Úr! 1994-ben a kormány megszüntette a köztársasági megbízotti hivatalokat, és ha ezeknek a létszámát kiemeljük az egészből és így hasonlítjuk össze, rögtön másképp fest a személycserék beállítottsága, illetve más véleményt lehet erről kialakítani.
Államtitkár úrnak pedig a következőket mondom. Ugyanabban a parlamentben ülünk, így mind a ketten tudjuk, hogy nem teljes körű ez a változás, mert ide tartozik a közműfejlesztési hozzájárulások áfája is, amit a kormány terjesztett be. Nagy valószínűséggel feltételezhetjük, hogy ez után áfabevételre számítottak. De ennek van egy másik lába is, mégpedig a szennyvízrendszerekre való kiterjesztés, ami viszont új javaslat volt. Feltehetően ennek is van áfavonzata.
Befejezésül hadd mondjam, hogy az költségvetésnek a közösen módosított államháztartási törvény szerint a tb is része, valamint a nyugdíjakra is kitértünk, kedves államtitkár úr. Annak az ominózus 2 százaléknak is csak van valami kihatása, amit az utolsó pillanatban nagy váratlanul megszavaztunk!
Köszönöm szépen elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem