DR. KARL IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. KARL IMRE
DR. KARL IMRE (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Azért kértem egy rövid hozzászólásra szót, mert úgy gondolom, hogy ez a kérdés, az Európai Unióhoz való csatlakozás kérdése olyan fontos kérdés, hogy érdemes erre reagálni. A vezérszónoklatokban is hangzott el ebben a témában komoly kritika, több kormánypárti képviselő, vezérszónok megemlítette ezt a kérdést - mint egy különösen jó helyzetben lévő ügyet. Azt gondolom, el kell hogy mondjuk, itt, ebben a Házban újra, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás kérdései most, november 10-e után, amikor minőségileg megváltozott a helyzet, és a csatlakozásnak egy olyan időszaka következik el, ami az ország számára meghatározóan fontos, jelenleg sem és az 1999-es évben sincs megfelelő módon finanszírozva.
Balsai István képviselő úr is azt mondta, hogy lám-lám, milyen sok pénzt fordítunk mi erre most, amikor korábban a Horn-kormány csak a két ezrelékét, 19 milliárdot adott erre a célra. Meg kell, hogy mondjam, hogy most ebben a költségvetésben a konkrét acquis-elv átvételére és a nemzeti program megvalósítására 6,4 milliárd forint van a költségvetésben. Ez egyébként 0,18 százaléka a költségvetés kiadási főösszegének, és most sajnos a képviselő úr nincs itt, de ez matematikailag egy picivel kevesebb, mint a két ezrelék; tehát most, jelen pillanatban még ennyi sem fordítódik.
El kell, hogy mondjam, hogy a Szocialista Pártnak az a véleménye, hogy az euro-atlanti csatlakozásra nemhogy sok ez a pénz, hanem igenis nagyon kevés, és ezeknek az összegeknek a társfinanszírozásokban sokkal jobban meg kellene jelenniük a költségvetés megfelelő fejezeteiben. Úgy gondoljuk, hogy a költségvetés ebből a szempontból mindenképpen módosításra kell hogy szoruljon, különösen azért, mert jelen pillanatban van ennek a témának felelős minisztere is, még ha tárca nélküli is. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem