BALCZÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

BALCZÓ ZOLTÁN
BALCZÓ ZOLTÁN (MIÉP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Bazsa György képviselőtársam hozzászólása arról győzött meg, hogy igen nehéz dolog egy költségvetési vitában nem a költségvetés egészéről, hanem egy ágazatról véleményt mondani. Mert ha egy párt el kívánja vetni a költségvetést és ennek szellemében kíván minden ágazathoz hozzászólni, akkor ugyanolyan nehéz helyzetbe kerül, mint ő. Jánosi György képviselőtársunk a bizottsági vitában röviden annyit mondott erről a területről, el kell ismerni, hogy a felsőoktatás, kutatás területén egyértelműen pozitív ez a költségvetés, persze részszámokban lehet negatívumot kihozni.
Én egyetlenegy mondatával hadd ne értsek egyet. Azt mondta Bazsa György képviselő úr, hogy lényegében folytatása az előző kormányzat alatt kialakított felsőoktatási és tudománybarát politikának. Ebben a bizonyos elmúlt négy évben azt az 1995-ös évet azért nem hagyhatjuk figyelmen kívül, amikor a felsőoktatásból 30 százalékos forráskivonás és 6500 fős elbocsátás történt. Ilyen tekintetben ez tehát nem folytatása, hanem megteremtése egy tudománybarát politikának.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok és a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem