DR. AVARKESZI DEZSŐ

Teljes szövegű keresés

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Amikor Balsai képviselő úr feltette a költői kérdést, láttam, hogy Hack Péter képviselő úr fölemelte a kezét, én is csatlakozom hozzá, én is kétségbe vonom, hogy a kormány lenne felelős az igazságszolgáltatásért.
A másik: nagyon kérem, hogy amikor azt akarják bizonyítani, hogy az ítélőtáblák fölállítása lassítja majd az eljárásokat, akkor ne hivatkozzanak a Be.-nek olyan rendelkezéseire, amelyek majd csak 2000. január 1-jén lépnek életbe, tehát a kétfokú fellebbezésre. Ez most nincs összefüggésben a január 1-jei hatálybalépéssel.
És végül, Horváth képviselő úr, azt szeretném mondani, nem az itt a probléma, hogy milyen módon közölték - az is probléma persze, hogy milyen módon közölték Solt elnök úrral, hogy mi a szándékuk -, hanem vagy nem tudták, és akkor nem igaz, hogy itt hosszú előkészítő munkák folytak, vagy tudták, csak nem mondták meg - és valószínűleg ez lehet az igaz. Hiszen ahogy idéztem, Szakács képviselő úr elmondta, hogy neki már szeptemberben, szeptember közepén megmondta a miniszterelnök úr, hogy mi a szándéka a táblákkal. Az lett volna a tisztességes, ha ezt akkor közlik a parlamenttel, és akkor közlik az Országos Igazságszolgáltatási Tanáccsal. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem