MOLNÁR GYULA

Teljes szövegű keresés

MOLNÁR GYULA
MOLNÁR GYULA (MSZP): Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Ház! Elnök Úr! Talán nem okozok meglepetést, ha azt mondom, hogy a Szocialista Párt frakciója támogatja az önálló képviselői indítványt.
Azt gondolom, alapvető félreértésben volt Csurka István, amikor hozzászólását elmondta, hiszen pont arról van szó, hogy a magyar kormány tárgyalását, pozícióját segítendő, a magyar parlament szerepét próbálnánk meg meghatározni ebben a parlamenti állásfoglalásban. Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy rendkívül nagy felelőssége van a mai döntésnek.
Hiszen az a tapasztalunk, a csatlakozó országok tapasztalata, hogy ahogy szabályozták a parlamentek a szerepüket a csatlakozási tárgyalások alatt, hasonló szerepet töltöttek be a későbbiekben is az EU-tagság esetében. És ez nem mindegy egy ország számára, hogy a csatlakozás utáni időszakban hogyan és miképpen tudják érvényesíteni saját nemzeti érdekeiket az Európai Unión belül.
Azt szeretném kérni önöktől, hogy tegyék lehetővé a vitát erről a kérdésről a parlamenten belül. Tegyék lehetővé azt, hogy módosító indítványaikkal akár önök, akár mi, érjük el azt a technikát, azt a formát, ami elfogadható; ami elfogadható olyan szempontból, ami a kormánypárti képviselők szerint sem lassítaná le a tárgyalásokat, hiszen valóban nem gondoljuk, hogy ez lenne a célja ennek a parlamenti kontrollnak.
Végső soron kérem azt, hogy ne hozzák olyan helyzetbe miniszterelnöküket, hogy hat hónap után meg kell változtatni saját szavait, saját álláspontját, hiszen még egyszer mondom, szó szerint az ő mondatait, az ő gondolatait adtuk be önálló képviselői indítványként.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem