BÁRSONY ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

BÁRSONY ANDRÁS
BÁRSONY ANDRÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Szájer elnök úrnak valóban igaza van: azon az egy bizottsági ülésen szavazatommal ennek az indítványnak a napirendre tűzését nem tudtam támogatni. Hogy miért, majd egy későbbi napirendi pont keretében el fogom mondani.
Annyit azonban szeretnék hozzátenni, hogy aki a csatlakozási tárgyalások hátráltatásáról szól egy országgyűlési határozati javaslat kapcsán, annak hadd idézzem a 2. pontot, ha véletlenül nincs előtte: "A csatlakozási tárgyalások megkezdésétől fogva rendszeresen - havonta legalább egy alkalommal - tájékoztassa az Országgyűlést, annak európai uniós ügyekkel foglalkozó bizottságát a tárgyalások előrehaladásáról és Magyarország tagságra való felkészülésének helyzetéről."
Hölgyeim és Uraim! Ha a javaslatnak pusztán ez az egy paragrafusa maradna állva majdan a tárgyaláskor, úgy gondolom, senki nem mondhatná ránk azt, hogy bármiben akadályozni akarjuk az európai uniós tárgyalások során a kormány. Ugyanakkor hozzá kell tennem - és nyilván nyelvbotlás volt Szájer elnök úr részéről -, hogy a bizottság előtt természetesen nem a miniszterelnök úr adott két alkalommal tájékoztatást, hanem a külügyminiszter úr, amit természetesen mind az ellenzék, és gondolom, a kormánypártok is nagyon szívesen hallgattak. Éppen ezért nem is igazán értjük, hogy ha már eddig ennyi alkalommal - akkor, amikor még nem tárgyaltunk - sikerült ilyen tájékoztatásokat kapni, akkor vajon mi akadályozna meg bennünket abban, hogy ezt a továbbiakban is igényeljük, sőt nemcsak a bizottság számára, hanem valamennyi országgyűlési képviselő számára hozzáférhetővé tegyük.
Még egyszer kérem a tisztelt Házat, ne előzetesen próbáljunk arról vitatkozni, hogy mit miért nem lehet megoldani, hanem adjunk alkalmat önmagunknak arra, hogy ezt az országgyűlési határozatijavaslat-tervezetet megvitassuk, és a lehető legjobb formájában hozza meg a magyar parlament a saját ellenőrző szerepére vonatkozó határozatot.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem