LÁYER JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

LÁYER JÓZSEF
LÁYER JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Szeretnék egy tévhitet eloszlatni Hack Péter úr fejében. Legalábbis az én számomra az ő hozzászólásából az derült ki, mintha a gazdasági bűncselekmények száma egy állandó lenne, és ezek a számadatok, amelyeket felsoroltam, azt bizonyítják, hogy ennek az állandó összegnek minél nagyobb számarányát deríti fel az APEH, tehát nagyon jó úton haladunk, fölösleges itt továbbmenni.
Kérem szépen, ahogy elmondták az előttem hozzászólók is, valószínű, hogy a fel nem derített bűncselekmények száma is növekszik ezzel, és valószínű, hogy még nagyobb arányban növekszik a fel nem derített bűncselekmények száma, mint a felderített bűncselekmények száma.
A másik dolog, amiért én ezeket a számadatokat idéztem, az, hogy a megnövekedett feladatok - márpedig ezek szerint megnövekedett feladatok várnak az APEH-re - természetesen azt igénylik, hogy ennek megfelelően növeljük azoknak a létszámát, akik ezekkel a feladatokkal foglalkoznak.
Soós Győző képviselőtársam szavaira annyit tudok reagálni: adócsökkentést akkor lehet végrehajtani, ha nő a befizetési morál, azaz sikerül elérni azt, hogy minél több adó folyjon be a kasszába. Azaz azt szeretné elérni a Fidesz a programjának megfelelően, hogy a megszerzett jövedelmükből minél többen adózzanak, hiszen ebben az esetben, ha több állampolgár adózik, akkor egy állampolgárnak elvileg és gyakorlatilag is kevesebb adót kell befizetni. Az eddigi adófizetési fegyelem nem azt mutatja, hogy önként és dalolva fogják megtenni az adózók, és nem a kisemberek ellen irányul ez a törvény, hanem pontosan azon cégek ellen, akik képesek ügyvédeket, könyvelői szakembereket megfizetni azért, hogy ki tudjanak bújni az adózási kötelezettség minél nagyobb része alól. Erre igyekszik ez a törvényjavaslat megoldást keresni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem