DR. VARGA ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. VARGA ISTVÁN
DR. VARGA ISTVÁN, az MDF képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót. Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársaim! Ennek a most tárgyalandó törvényjavaslatnak még a normaszövege sem jelent meg, már akkor elkezdődött az a - hogy is mondjam - hadüzenet, amely minden oldalról, sajtóban, rádióban, televízióban a Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetsége részéről elhangzott. Egy nagyon szemléletes példát hadd mutassak, erről beszél itt most mindenki (A képviselő úr felmutatja a Heti Világgazdaság XX. évfolyamának 47. számát); egyébként ötletes a dolog, csak nem igaz, ami megjelent a HVG címlapján. (Szalay Gábor: Pedig jól néz ki! - Dr. Toller László: Tiltott reklám!) Kétségtelen tény.
Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársaim! Hallgatva a Szabad Demokraták Szövetségének vezérszónokát, Hack Pétert, talán arról beszélt - és erről szól ma a történet -, hogy az új polgári kormány kezdi felszámolni a jogállamiságot. (Közbeszólások az ellenzék padsoraiból: Így van!) Ennek az elemei az utóbbi időben a következők. Ugye, tüntettünk az ellen - ugyanazok a figurák tüntetnek természetesen, akik tüntettek 1991-ben és '92-ben -, tehát tüntetünk azért, hogy akit a Magyar Köztársaságban jogerősen elítéltek, mármint Kunos urat, ne vonuljon be a börtönbe. (Dr. Hack Péter: Én erről nem beszéltem! - Bauer Tamás: Erről senki nem beszélt!)
Hatalmas vita folyik arról - ez a következő szelet -, hogy egyetemista gyermekeink fogyasszanak-e kábítószert vagy ne fogyasszanak kábítószert. (Moraj az ellenzéki padsorokból. - Dr. Hack Péter: Erről sem beszéltem! - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Ez másik probléma! - Keller László: Miről beszélsz?! - Bauer Tamás: Erről sem beszélt! - Varga Mihály: Nyugalom!) Következő eleme a magyar jogállamiság felszámolásának, tisztelt Országgyűlés, az, hogy három hetente, négy hetente legyen-e a parlament plenáris ülése vagy sem. (Dr. Hack Péter: Erről sem beszéltem!) És ennek az utolsó szelete természetesen mai mondandóm tárgya, hogy rend, biztonság és gyarapodás legyen ebben az országban, nyújtsunk-e mentőövet az adócsalóknak, elkapjuk-e azokat, akik milliókat és milliárdokat halmoztak fel (Dr. Hack Péter: Hogy kinevezzék-e őket!?), akik kimenekítik az adófizetők pénzét (Zaj, közbeszólások az ellenzék padsoraiban. - Bauer Tamás: Kinevezik APEH-elnöknek!), akik Bécsből nyilatkoznak a magyar adófizetők pénzéből, semmitmondó nyilatkozatokat tesznek egyórás műsorban, és akik a magyar költségvetésnek százmilliárdos károkat okoznak. (Dr. Hack Péter: Akik megvették az MDF székházát!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem