DR. TÍMÁR GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. TÍMÁR GYÖRGY
DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Elnök Úr! Igen tisztelt Képviselőtársaim! Szeretnék rámutatni egy alapvető tényre: adót minden polgárnak fizetnie kell. (Közbeszólások az MSZP és az SZDSZ padsoraiból, köztük dr. Toller László: A nyugdíjasnak is?) Minden jövedelem, minden gazdasági eredmény az alkotmányunk szerint valamilyen adóvonzattal kell hogy együtt járjon. És akkor, amikor az eljárási szabályok ilyen alapos és részletes kritika alá kerülnek, talán az általam igen tisztelt ellenzék részéről, talán a kormányoldal részéről, akkor mindenképpen rá kell mutatnom és fel kell hívnom minden parlamenti képviselő és minden polgár figyelmét arra, hogy a jelenleg hatályos törvényeink szerint is mód van azonos kontroll véghezvitelére és érvényesítésére.
Az adózás rendjéről szóló, időközben többször módosított 1990. évi XCI. törvény 60/A. §-a ugyanis lehetővé és ezáltal kötelezővé teszi az adóhatóságnak, hogy megvizsgálja minden vagyonosodás eredetével kapcsolatosan, hogy adózott formából és legális jövedelmi forrásból keletkezett-e. Tehát akkor, amikor itt a jelenleg - hogy úgy mondjam - kritikai pergőtűz alá vett törvényjavaslat felett folyik a vita, akkor kérem, vegyék azt figyelembe, hogy igenis, belátható időn belül érvényt szerez az adóhatóság a jelenleg hatályos törvénynek is.
Köszönöm, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem