DR. SOÓS GYŐZŐ

Teljes szövegű keresés

DR. SOÓS GYŐZŐ
DR. SOÓS GYŐZŐ (MSZP): Köszönöm szépen. Hack Péter képviselőtársam hamarabb jelentkezett hozzászólásra, hamarabb nyomta meg a gombot.
Láyer képviselőtársam felszólalása késztetett engem hozzászólásra. Nagyon köszönöm, képviselő úr, hogy elmondta ezeket, tényleg jó bizonyíték arra, hogy igen, az adóhatóság részéről az adófeltáró, s igenis a nyomozási munka az elmúlt egy-két évben nagymértékben megerősödött. A gond nem is ez, hanem az, hogy még mindig nagymértékű a látencia ebben az ügyben, tehát tovább kellene javítani ezeknek a szervezeteknek a munkáját.
Úgy látszik, önök nincsenek egészen tisztában azzal sem, hogy igazából mi ellen akarnak harcolni, és milyen a mai valós helyzet, mint ahogy nincsenek tisztában az önök által beterjesztett rendszernek, az új tervezetnek a valódi céljával sem, hiszen most már az igazi cél az lenne, amit a programukban megfogalmaztak: csökkenteni kellene az adókat, mert - a hatásos és hatékony adóellenőrzési és bűnüldözési munka mellett - valóban az az igazi küzdelem a feketegazdaság és az adócsalások ellen, ha csökkentjük az adókat.
Önök megígérték, hogy azt a bizonyos 100 jövedelemből 60 elvonást 100 jövedelemből 40-re fogják csökkenteni - azért nem részletezem, mert a program részletezi ezt -, és ez ügyben az első évben nem történt semmi. Kérdéses, a következő két hétben történhet-e annyi, hogy ezt teljesíteni tudják.
Önök megígérték, hogy csökkenni fog a bürokrácia. Ezzel szemben nem fog csökkenni a bürokrácia, hanem újabb szervezetet ültetnek az adózók fejére, amely például abban a vétségi ügyben is nyomozati eszközökkel fog eljárni, mint a számviteli fegyelem megsértésekor. A számviteli fegyelem megsértése nem a maffiózókra jellemző, hanem a kisvállalkozókra, a kis bt.-kre, arra a több százezer magyar kisemberre jellemző, akik azért sértik meg a számviteli fegyelmet, mert egyszerűen nem értenek hozzá. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.)
Tehát ezen kellene inkább segíteni, és nem ilyen durva eszközökkel beavatkozni. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.).
(11.10)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem