DR. LENTNER CSABA

Teljes szövegű keresés

DR. LENTNER CSABA
DR. LENTNER CSABA (MIÉP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem is lesz talán két perc a hozzászólásom, mert csak egy gondolatot szeretnék elmondani Gál Zoltán képviselőtársamnak.
Ön a gazdaság prosperitására, növekedésre is alapozza a feltevését. '95-től '98-ig a gazdaságban, legalábbis a GDP szintjén kimutatva, valóban - ön ezt jobban tudja nyilván, mint én - volt gazdasági növekedés, 4-5 százalékos gazdasági növekedés. Azonban '98-ról '99-re, úgy néz ki - a prognózisok legalábbis ezt mutatják -, nem lesz 4-5 százalékos gazdasági növekedés. Ezt nemcsak a magyarországi kutatóintézetek erősítik meg most már, hanem külföldi intézetek is.
Ha a gazdaságban nem lesz ilyen mértékű növekmény, amely mintegy 500 milliárd forintos többletbevételt tudna eredményezni adó szintjén, akkor tulajdonképpen végső megoldásként csak az adómorál, az adófegyelem fokozása jöhet számításba. Ha olyan lenne az adórendszer, hogy átláthatóbb, a vállalkozásokat stabilizálná, tehát ilyen szerepet töltene be, magyarul: betarthattatóbb lenne, akkor úgymond kényszerelemeket, ilyen nem szerencsés eszközt, mint az adórendőrség, nem kellene alkalmazni. Azonban a prosperitás, a gazdasági növekedés esélye egyre kisebb.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem