DR. JUHAROS RÓBERT

Teljes szövegű keresés

DR. JUHAROS RÓBERT
DR. JUHAROS RÓBERT (Fidesz): (A képviselő kézi mikrofont kap.) Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Röviden szeretnék csak reflektálni egy-két elhangzott ellenzéki álláspontra, elsősorban Vastagh képviselőtársamnak. Azzal az álláspontjával természetesen mi is egyetértünk, hogy a gazdasági természetű szabályozások azok, amelyek elsősorban ösztönözhetik adott esetben a hatékonyabb adóbehajtást. Ezzel természetesen egyetértünk.
(A jegyzői székben Vidoven Árpádot Herényi Károly váltja fel.)
Azt gondolom, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Párt programja is ezzel adekvát, illetve azok az intézkedések és azok az adójogszabályok, amelyek már benyújtásra, illetve elfogadásra kerültek, ennek az elvnek megfelelően történtek, hiszen az nem működőképes, hogy csak önmagában adócsökkentéssel, járulékcsökkentéssel próbáljuk meg a polgárok terheit csökkenteni. Ez csak akkor működőképes, akkor tudunk a polgárok, a vállalkozások terhein csökkenteni, ha ezzel megfelelően párosul egy lényegesen hatékonyabb adóbehajtás is.
Mi az APEH-nek szeretnénk ebben az értelemben sokkal hatékonyabban segíteni. Azt láttuk, hogy ezen a területen rengeteg tennivaló van. Ha komolyan gondoljuk, hogy hosszabb távon további csökkentéseket, a terhek további mérséklését kívánjuk megcélozni - márpedig ezt szeretnék, ez szándékunkban áll -, akkor ez csak úgy lesz működőképes, ha az adóbehajtás hatékonyságát is ezzel párhuzamosan javítani tudjuk. Ez másképpen nem megy!
Szeretnénk azért azt elmondani, a részemről is szeretném elmondani, nyilvánvalóan kellemetlen helyzetbe kerültünk, hiszen mindaz igaz, amit Gál képviselőtársam elmondott, hogy valójában meglehetősen korán érkeztek kormánypárti oldalról módosító indítványok. Kérem, nézzék ezt el nekünk olyan szempontból, hogy valóban a jobbító szándék vezérelt bennünket és az a szándék, hogy koncepcionálisan nem kívántunk (Az elnök a csengőt megkocogtatva jelzi az idő leteltét.) magán az előterjesztésen módosítani, hanem egyszerűen az alkotmányossági követelményeknek teljesen egyértelműen meg kívánunk felelni. Itt hangzottak el olyan érvek és olyan aggályok, amelyeket részben megalapozottnak tartottunk, ezért terjesztettük be ezt a csomagot.
Kérem, hogy olvassák el ezt a módosító csomagot alaposan. Ha jól tudom, a jelen pillanatig nem érkezett ellenzéki oldalról módosító indítvány... (Az elnök a csengőt megkocogtatva ismételten jelzi az idő leteltét.) - befejezem. Lehet, hogy ez csak azért van így, mert önök egyáltalán nem kívánnak ebben a kormányzati oldalnak segítséget nyújtani. Én azt gondolom, hogy ha önök is szeretnének a polgárok terhein segíteni...

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem