KISS ANDOR

Teljes szövegű keresés

KISS ANDOR
KISS ANDOR (MIÉP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! A Matáv kérdése, úgy látszik, nemcsak a kormánypártokat foglalkoztatja, hanem az ellenzéket is. Kapcsolódva Molnár Róbert képviselőtársamhoz, bár abszolút nem beszéltünk össze, jómagam is a sajtóból, illetve az internetről értesültem, hogy a Matáv közel 60 milliárdos nyereség elé néz az idei évben, s ennek ellenére jövőre mégis szándékozik az árait emelni. Természetesen jól tudom, hogy a koncessziós szerződés ezt részére lehetővé teszi.
Nem akarok azzal a részével külön foglalkozni, hogy a belföldi beszélgetések díjszabása milyen, csak egyetlenegy megjegyzést tennék: amikor kinézek ablakomon, Vác városát látom, ahová drágábban tudok telefonálni, vagy ugyanannyiért, mint Záhonyba, pedig ez tőlem csak négy kilométerre van. Ez egy kicsit furcsa dolog! Más tarifáinál viszont a Matáv tisztességtelen árakat is alkalmaz megítélésem szerint.
Itt szeretnék elmondani néhány példát. A Matáv szinte mindennap oldalas hirdetéseket tesz közzé az ISDN-szolgáltatásának meghirdetésére. A Matáv tulajdonosa - nagy részben tulajdonosa -, a Deutsche Telecom Németországban kétórai minimál-órabérért kínálja ennek a szolgáltatásnak a bevezetését, nálunk kilenchavi minimálbér. Itt is van rögtön egy iszonyatos tisztességtelen haszon. Nem beszélve arról, ha ezt a vonalat át kell helyezni, nálunk félmillió forintot kell fizetni ennek a két szál drótnak az áthelyezéséért. Furcsa dolog az, hogy a rádiótelefonról a vezetékes hálózatba 30-50 százalékkal is olcsóbban lehet telefonálni, mint viszont. Nyilvánvalóan itt is lehet a Matávnak egy tisztességtelen haszna.
Ilyen körülmények között természetes, hogy a Matávnak megvan ez a bizonyos 50 milliárdnál több nyeresége.
Kérdezem én, hogy nem tartja-e ezt tisztességtelennek az államtitkár úr. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem