DR. FODOR GÁBOR

Teljes szövegű keresés

DR. FODOR GÁBOR
DR. FODOR GÁBOR (SZDSZ): A miniszter úr válaszából körülbelül azt szűrtem le, hogy tehát a Magyar Hírlapra elment az ajánlat, viszont nemleges válasz érkezett (Dr. Stumpf István bólogat.), tehát a Magyar Hírlapot nem fogja a Fejlesztési Bank megvásárolni. Viszont akkor úgy értelmezem a választ, hogy a terv létezik, tehát hogy valamilyen módon egy sajtóorgánumot hozzanak létre, ha úgy tetszik, ezen a politikai oldalon, a mostani kormánypolitikai oldalon.
Nos, ha ez így van, és ez valamilyen módon kapcsolódik a Postabank-sajtóportfolióhoz, azt gondolom, hogy ez nem jó és nem helyes terv, többek között azért sem, amit itt az előbb fölvetettem már az előző kérdésemben, s ez pedig az adófizetők pénzének felhasználása. Mindannyian tudjuk, hogy azok az újságok, amelyekre ezek szerint a terv alapozódna - a Magyar Nemzetről és a Napi Magyarországról van szó -, veszteséges újságok, az olvasók nem vásárolják olyan példányszámban őket, hogy ezek a lapok eladhatók lennének olyan módon, hogy ne termeljenek különösebb veszteséget. Tehát ebből az fog következni, hogy ha innen valamilyen módon létrejön egy újság, arra nagy pénzeket kell szánni, a fenntartására is nagy pénzeket kell szánni; vagyis az adófizetők pénzét (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), az adófizetők forintjait kell rákölteni, azokét is, akik esetleg nem ezzel a politikai irányvonallal értenek egyet. Én ezt nem tartom helyes elképzelésnek. Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ és az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem