DR. FODOR GÁBOR

Teljes szövegű keresés

DR. FODOR GÁBOR
DR. FODOR GÁBOR (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Kérdésemet azért szeretném feltenni, mert az elmúlt hetekben különböző sajtóhírek jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Fejlesztési Bank ajánlatot tett annak a svájci tulajdonosnak, aki a Magyar Hírlap tulajdonosa is, azért, hogy a Magyar Fejlesztési Bank esetlegesen megvásárolja a Magyar Hírlapot.
A cikkek foglalkoztak ezzel a problémakörrel, és ez számunkra ma azért különösen érdekes, hiszen közben más szempontból vita folyik az ország gazdasági helyzetéről, költségvetésről, és ott többször hallottuk érvként szerepelni azt, hogy a Magyar Fejlesztési Bank több tíz milliárd forintos adósságot halmozott fel. Nos, az egyik oldalon van egy bank, amely ilyen helyzettel rendelkezik, másfelől pedig ez a bank - nyilvánvalóan a kormány utasítására, hiszen tudjuk jól, hogy a kormány gazdaságpolitikáját kell érvényesíteni a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül - ajánlatot tesz sajtótermékek megvásárlására.
Azt is lehet olvasni az újságban különböző cikkekben, hogy olyan elképzelések fogantak meg kormánykörökben, miszerint a Magyar Nemzet, esetlegesen majd a Magyar Hírlap és a Napi Magyarország összevonásával valamiféle jobboldali, nagyobb piaci részesedéssel rendelkező sajtótermék jöjjön létre.
Nagyon érdekelne minket az, miniszter úr, hogy mit tud elmondani a kormány esetleges terveiről mindezzel kapcsolatban, különös tekintettel arra, hogy itt az adófizetők pénzéről van szó, az adófizetők azon pénzéről, amely nem mindegy, hogy milyen irányban kerül felhasználásra, és úgy gondolom, tudnunk kell arról, a sajtó irányában hogyan próbálják felhasználni vagy hogyan próbálja felhasználni a kormány a polgárok pénzét.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az SZDSZ és az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem