DR. BODA ILONA

Teljes szövegű keresés

DR. BODA ILONA
DR. BODA ILONA (FKGP): Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Bács-Kiskun megye földrajzi helyzeténél fogva akár nyugati, akár keleti irányból csak valamelyik dunai vagy tiszai híd segítségével érhető el. Az a kérdés, hogy a meglévő hidak, a jelenlegi műszaki állapotukat is figyelembe véve eleget tudnak-e tenni az egyre növekvő forgalomnak, hiszen áteresztő képességük behatárolt.
Új hidak építéséről kellene tehát dönteni, főleg a Dunán, hogy a középső országrészen áthaladó forgalom átvezetése zavartalan legyen. Több mint 70 éve, 1927 végén döntöttek utoljára dunai híd építéséről a fővároson kívül. A közelmúltban viszont döntés született arról, hogy Szekszárdnál az ezredfordulóra állami pénzből megépül egy új dunai híd. A középső országrészen áthaladó forgalom szempontjából az új hídnak csak akkor lehet mentesítő szerepe, ha a térség másik két átkelőjét, a bajai és a dunaföldvári hidat megfelelően karbantartják.
A bajai és a dunaföldvári híd forgalmi terheltsége már nem növelhető. Folyamatos problémát jelent a dunaföldvári híd műszaki állapotának fenntartása is. Amennyiben a híd kritikus állapota miatt a forgalmat jelentősen korlátozzák és a teherautókat letiltják, akkor megbénul a középső országrész teherforgalma.
A megye másik oldalán a tiszai átkelőhidak helyzete sem sokkal jobb, hiszen például a tiszakürti híd, amelyet már az utóbbi tíz év alatt többször is javítottak, most is javítás alatt áll. Félő tehát, hogy a megyét olyan nehéz lesz megközelíteni, mintha egy szigeten feküdne.
Kérdezem tehát az államtitkár urat: Lehetséges, hogy Bács-Kiskun megye lesz Magyarország legnagyobb szigete? Tisztelettel várom válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem