ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Köszönöm szépen, miniszter úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Annak érdekében, hogy a szavazást könnyebben figyelemmel lehessen kísérni, az eddigi gyakorlatnak megfelelően az Országgyűlés főtitkára kiadta a szavazási tájékoztatót 325/637. számon, amit kézhez kaptak a képviselők.
A ma reggeli órákban a költségvetési bizottság megtárgyalta a sportbizottság kapcsolódó módosító javaslatát, és erről benyújtotta második kiegészítő ajánlását, amelyet kézhez kaptak. Tájékoztatom önöket, hogy a szavazási tájékoztató kiegészül azzal az elemmel, hogy ezekről a módosító javaslatokról határoznia kell az Országgyűlésnek.
A bizottsági ajánlásokat áttekintve megállapítható, hogy a módosító javaslatok túlnyomó részét egyik bizottság sem támogatja. Erre figyelemmel a szavazási eljárás során csak azoknál a módosító javaslatoknál fogom a bizottsági állásfoglalásokat ismertetni, ahol az indítványt legalább egy bizottság támogatta. Reményeim szerint ez is rövidíti a határozathozatali eljárást.
Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! A szavazási eljárást közvetlenül megelőzően számos módosító javaslatot visszavontak, illetőleg 12 visszavont módosító javaslatot újra előterjesztettek. Mindezekre figyelemmel az előzetesen egyeztetett forgatókönyv számos pontján módosul, és az újra előterjesztett indítványokról a szavazás végén egyenként fogunk határozni.
Tisztelt Képviselőtársaim! Most tehát a határozathozatali eljárás következik. Először az előterjesztő által is támogatott módosító javaslatokról határozunk a 325/637. számú tájékoztató vonatkozó része szerint. Ezek között két módosító javaslat van, amelyek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges, ugyanis a 69/1. és a 86/2. pontokban lévő indítvány a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény módosítását kezdeményezi.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a két módosító javaslatot. Hangsúlyozom: ehhez a jelen lévő képviselők kétharmadának támogató szavazata szükséges. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Kérném Magyar Bálint képviselő úr gépét is bekapcsolni!
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 305 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.
Most a tájékoztatóban felsorolt további, az előterjesztő által is támogatott módosító javaslatokról határozunk. Ez a felsorolás már nem tartalmazza a frakciók által külön szavazásra kért javaslatokat. Kérem a gépet bekapcsolni! (Megtörténik.) Kérem képviselőtársaimat, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés az előterjesztő által támogatott módosító javaslatokat 197 igen szavazattal, 111 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
Megköszönöm képviselőtársaim együttműködését, engedjék meg, hogy az elnöklést átadjam Wekler Ferenc alelnöktársamnak, és kívánjak nagyon jó munkát önöknek a mai napra. (Taps.)
(11.00)
(Az ülés vezetését
dr. Wekler Ferenc, az Országgyűlés alelnöke veszi át.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem