DR. VARGA LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Ritkán szólok bele a vitába, de az elmúlt napok történéseit végighallgatva engedjék meg a következő saját megállapításomat. Teljesen nevetséges, és az Országgyűlés tekintélyét teszi tönkre az az ellenzék, amely minden alkalmat megragad arra, hogy negatív magatartásával a kormány pozitív cselekvéseit meggátolja. (Taps a kormánypárti oldalon és a MIÉP soraiban.)
Végigültem én '47-ben is a parlament üléseit, és meg kell mondanom, hogy sok hasonlóság van ma is ahhoz, különösen az, hogy az ellenzék legnagyobb pártja, az MSZP nem tudja elviselni a vereséget. Negyvennyolc évig volt hatalmon - kivéve 1990-94 között -, és nem tudja, mint jelent alkotó, támogató, népérdeket néző ellenzéknek lenni. (Taps a kormánypárti oldalon és a MIÉP soraiban.) Nem tud megszabadulni az uralkodástól, nem tud megszabadulni attól, hogy ő legyen az úr. Az elmúlt hónapok kristálytisztán igazolják, hogy olyan témákat élez ki - Nemzeti Színház, ítélőtábla -, amik fontosak, de nem országos ügyek. Nyugaton egyetlen olyan ország sincs, ahol ezt ne öt perc alatt intéznék el.
A rádió félrevezető, a Kossuth Rádió félrevezető, teljesen hazug magatartásával és híreivel felbolygatja az emberek közérzetét - hogy mi is az a Nemzeti Színház, miért nem jó itt, meg hogy az ítélőtáblák felállítása miért nem maradhat el.
Arra kérem az ellenzéket, próbáljon - nagyon nehéz - felemelkedni arra a magaslatra, hogy el tudja viselni a vereséget, és próbálja a tisztességes, fiatalokból álló kormány alkotó munkáját támogatni. Ez a kötelessége, nem pedig negatív jelekkel tönkre tenni az ország működését!
Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon és a MIÉP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem