DR. SZABÓ JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ JÁNOS
DR. SZABÓ JÁNOS honvédelmi miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem szakmai kérdésekről, hanem alapvetően politikai kérdésekről kívánok szólni.
Nem lenne szabad, hogy személyi kérdések túlburjánzása bármilyen formában veszélyeztesse a NATO-csatlakozást. Ami ebben az Országgyűlésben kialakult az utóbbi hónapokban, az az olcsó személyeskedés olyan mélyre süllyesztette ennek az Országgyűlésnek a színvonalát, hogy talán a Latabár-testvérek elégedettek lennének a Mágnás Miskából - az egyikük neve már elhangzott itt, talán már csak a Pixi hiányzik -, de ilyen formában alapvető kérdésekben ennyire lealacsonyítani az Országgyűlés színvonalát, úgy hiszem, hogy a szavazópolgárokban visszatetszést kelt.
Nem szabad azt megengedni, hogy valaki felelős politikusként a disztingválás minimális szintjét sem éri el, ugyanis nagyon fontos az, hogy azok a kérdések, amelyek a mai napon ide kerültek - konszenzusos alapon, hangsúlyozom -, átmenjenek az Országgyűlésen, megszavazásra kerüljenek. Mert mi egy utcába kerültünk be akkor, amikor a népszavazás döntött a NATO-csatlakozásról, ebben az egy utcában csak előre lehet haladni, nem lehet letérni se jobbra, se balra, hátrafelé sem lehet menni; mert hátulról, ha hátranézünk, ott van a meg nem értés, ott van a migráció, ott van az Európai Unióhoz való csatlakozás esélytelensége. És ha ezeket mind figyelembe vesszük, akkor minden képviselőtársamat arra biztatnám, hogy felelősségteljesen, a disztingválóképességét előrehozva döntsön ebben a kérdésben és a hozzászólások hangnemét is ilyen formában válassza meg.
Azt, hogy az utóbbi időben a személyeskedések ilyen szintet, ilyen mélységet értek el ebben az Országgyűlésben, majd önök is tapasztalni fogják akkor, amikor az Országgyűlést értékeli a magyar választópolgár (Dr. Takács Imre: Reméljük!), és akkor majd az ellenzéki pártok által hangsúlyozott, túlhangsúlyozott személyi kérdések (Dr. Kóródi Mária közbeszól.) értékelése visszaüt azokra, akik ilyen formában ezt túlhangsúlyozták. (Dr. Takács Imre: Reméljük, így lesz!)
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem