DR. BALSAI ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Én is meglepetve hallottam Kovács László frakcióvezető úr felszólalását, bár ennek tartalmát előrevetítette tegnap este egy televíziós adásban. Meglepetve és szomorúan értesültem arról, hogy 45 percet élt az a megállapodás, amelyet tegnap háromnegyed ötkor aláírtunk ővele egyetemben.
Azért különös ez a dolog, mert Kovács László elnök, frakcióvezető úr egy olyan pártnak az elnöke, amely büszkén szokta kijelenteni magáról, hogy a nagy baloldali többséggel rendelkező Nyugat-Európában milyen széles elfogadottsággal rendelkezik az a politika, amelyet képvisel. Majd kíváncsi leszek, elnök úr, mit fognak a legközelebbi találkozáson öntől megkérdezni. Ön mint külügyminiszter olyan kényesen ügyelt arra, hogy a népszavazással kapcsolatos országgyűlési határozat elfogadásának időpontja lehetőleg egybeessen azzal az időponttal, amikor ott, Brüsszelben valamit, valamilyen technikai kérdést ettől tettek függővé. Kíváncsi vagyok, hogyan tudja majd megmagyarázni azt, hogy az önök iménti kilátásba helyezett döntésével gyakorlatilag kilátástalanná teszik az Országgyűlés ilyen típusú döntéseinek és ennek a technikának az ismeretében azt, hogy Magyarország ténylegesen eleget tehessen a NATO-tagságból fakadó kötelezettségeknek. (Több ellenzéki képviselő ingatja a fejét.)
Ezt jelenti, tisztelt képviselő úr, amit ön mondott, ezt jelenti, hiába tetszenek most fejcsóválással és egyébként ennek az ellenkezőjéről tanúságot adni. Önök nagyon jól tudják, akik itt ülnek a parlamentben hosszabb idő óta, nagyon jól tudják, hogy a magyar parlament nem alkalmas arra, hogy egy-egy repülő átrepülésével kapcsolatosan órákon belül döntsön. (Bauer Tamás: Alkalmas!) Ezt a döntést, mármint ennek megváltoztatását önök is kilátásába helyezték, hiszen éveken keresztül ennek érdekében politizáltak, és ebben egyetértés övezte minden ellenzéki párt részéről az előző négyéves tevékenységüket.
Kérem, próbáljanak erre visszaemlékezni, és döntésüket - még mielőtt végérvényesen elhatározták volna - megváltoztatni. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Bizalom, bizalom!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem