KISS ANDOR

Teljes szövegű keresés

KISS ANDOR
KISS ANDOR (MIÉP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Alig több mint egy év múlva eljön a 2000. esztendő. A számítástechnikusok már néhány évvel ezelőtt rájöttek, hogy a computertechnika hajnalán alkalmazott memóriamegtakarítás, az évszám megjelölésénél az évszázad elhagyása, a 2000. év beköszöntekor súlyos problémát fog okozni.
Különösen érintett ebben a bank- és a közigazgatási szektor. A korábban elvégzett felmérések alapján e probléma kezelése a világon több milliárd dollárt fog fölemészteni. A kérdés természetesen érinti csonka hazánkat is. Bár tudom, hogy a kormány a gondot nem söpörte az asztal alá, és viszonylag időben elkezdte a felkészülést a 2000. év problémájának megoldására, a jövő évi költségvetésben minden minisztériumi fejezetben szerepel az elkülönített pénzkeret, azonban az Állami Számvevőszék jelentése alapján számomra az derült ki, hogy nem mindenütt veszik komolyan a feladatot.
Kérdezem ezért az államtitkár urat:
Időarányosan megfelelőnek tartja-e a felkészülést? Elegendő-e az elkülönített pénzösszeg a feladat végrehajtására? Az államigazgatás alacsonyabb szintjén - önkormányzatok, egyéb állami hivatalok, vám- és pénzügyőrség, APEH s a többi - is rendelkeznek-e a szükséges forrásokkal? A gazdasági szférában a különböző vállalatok, bankok, repülésirányítás s a többi is rendelkeznek-e megfelelő stratégiával és pénzeszközzel? Az esetlegesen a gazdasági szférában levő hiányosságok nem lesznek-e katasztrofális hatással az államigazgatásra, ha nem készülnek föl kellően a feladatra?
Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem