ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Tisztelt Országgyűlés! Most a támogatott módosító javaslatokról határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 328 igen, 3 nem mellett, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az ajánlás 9. pontjában Csizmár Gábor a törvényjavaslat 15. §-ában a törvény 106. §-a helyébe új rendelkezést javasol. Ebben a vagyonelkobzással, illetőleg zár alá vétellel kapcsolatos szabályok megváltoztatását kezdeményezi. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 124 igen, 209 nem, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 10. pontjában Csizmár Gábor a törvényjavaslat 21. §-ában a törvény 118. §-át új bekezdéssel kívánja kiegészíteni. Lényege: rendbírsággal sújtható legyen a megkeresett, illetve annak az ügyben válaszadásra jogosult képviselője, ha nem teljesíti a megkeresést, vagy azt jogtalanul megtagadja vagy elmulasztja. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 133 igen, 197 nem, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 21. pontjában Hankó Faragó Miklós a törvényjavaslat 41. §-ában a törvény 223. § (2) bekezdése elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés kötelezővé teszi ügyészi indítványra az előzetes letartóztatást, ha a vádlottat az elsőfokú bíróság szándékos bűncselekmény elkövetése miatt legalább háromévi végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Az alkotmányügyi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 130 igen, 206 nem, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 23. pontban Csákabonyi Balázs a törvényjavaslat 50. §-a (4) bekezdésében a törvény 398. §-ának módosítását kezdeményezi. Lényege: jogerős büntetés végrehajtása esetén a szakvélemény kialakítása során a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Egészségügyi Igazgatóságának az elítélt büntetés-végrehajtási intézeti kezelhetőségére vonatkozó nyilatkozatát figyelembe kell venni. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 127 igen, 210 nem, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem képviselőtársaimat, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, melyről kellett volna, de nem határozott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Nincs ilyen.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem