ÜSZÖGI-BLEYER JENŐ

Teljes szövegű keresés

ÜSZÖGI-BLEYER JENŐ
ÜSZÖGI-BLEYER JENŐ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! Úgy érzem, hogy e nyugdíjtörvény kapcsán teljesen süket fülekre találtunk. Bármilyen javaslatot nyújtunk a kormány felé, mintha nem is tennénk, mintha nem is mondanánk semmit, és a kompromisszumkészség legkisebb csíráját sem lehet felfedezni.
Szeretném elmondani - nem az én szaktudásom alapján, a nálam sokkal jobban hozzáértő Kupa Mihály képviselőtársunk világosan elmondta -, hogy a tőlünk elvett 55 milliárd forint a nemzetgazdaság költségvetésében olyan kis összeg, amelynek odaítélése csak akarat kérdése. Ezt az akaratot a kormány nem hajlandó megtenni.
Szeretném elmondani, hogy 1992-ben történt az, amikor a nettó bér kibocsátása alapján kaptuk meg - mindig 1 éves késedelemmel - a nyugdíjemelést. Ez automatizmus volt, amelyre mindenki számíthatott. Most ezt felborította a kormány, és a nyugdíjemelés megint a parlamenti csatározások színhelye lesz minden esztendőben.
Ezen kívül szeretném elmondani még azt, hogy a "nagyobb nyugdíjasoknál" 11 százalék lesz az emelés, és úgy érzem, ezek a "nagyobb nyugdíjasok" fizetik meg azoknak az úgynevezett "kisnyugdíjasoknak" a nyugdíjemelését, akik így vagy úgy, 10 évet összegereblyéztek. Mi igenis amellett vagyunk, hogy a kisnyugdíjasok nyugdíját (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) emeljék meg, azonban ez kormányfeladat, kormányköltségvetésből.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem