KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Varga Mihály politikai államtitkár úr megnyilvánulására szeretnék reagálni. Sajnálom, hogy nem a valós problémával foglalkozik, hanem azzal, hogy ki hányszor szól egy adott témában ebben a Házban. Ő azt mondta ezzel a nagyon fontos kérdéssel kapcsolatban, hogy természetesen a kormánynak nincs olyan szándéka, hogy a zárolt összeget más célra akarja fordítani. Tisztelt államtitkár úr, a 47. § (4) bekezdése azt mondja, hogy az átcsoportosított összegek elkülönített kezelésére a kormány kap felhatalmazást, és a 49. § (4) bekezdése pedig azt mondja, hogy a pénzügyminiszter '99. július 31-ig jelentést készít a kormány részére az első fél év gazdasági folyamatairól, a kormány a jelentés figyelembevételével dönt az általános tartalék részét képező elkülönített tartalék átcsoportosításáról az államháztartási feladatok finanszírozására.
Tisztelt Államtitkár Úr! Teljesen világosan látható, hogy a törvény alapján a zárolt összeggel a kormány azt tesz, amit akar, még ha a szándéka más is. De ha más a szándéka, akkor ezt törvénybe kell belefogalmazni, és akkor eszerint joggal várhatjuk el majd mi is azt, hogy a törvény szerint fog cselekedni a kormány. Ha ezt nem teszi, akkor ez alapján bármit megtehet az önkormányzatok 1,9 százalékos zárolt összegével, tetszőlegesen azt mondja, olyan a helyzet, hogy most ezt én más irányba szeretném átcsoportosítani. A jelenlegi törvényi szabályozás vagy javaslat szerint ezt minden további nélkül megteheti. Én azért is mondtam azt, hogy ez nem tartalék összeg, hanem zárolt összeg. Mert ha zárolt összeg, akkor az eredeti előirányzat szerint kell felhasználni, ha olyan a helyzet.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem