HEGYI GYULA

Teljes szövegű keresés

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Azt hiszem, érdemes egy pillanatra megvizsgálnunk, hogy egy újabb módosító indítvánnyal miként kerül végül is a költségvetésbe a nyugdíjemelés lényeges megvonása vagy radikális csökkentése.
Emlékeztetnék arra, hogy az önkormányzati választások előtt, amikor az ellenzéki képviselők feszegették ezt a kérdést, először azt a választ kaptuk a kormánytól, hogy egyáltalán nem is tervezik a törvények módosítását, a nyugdíjasok meg fogják kapni a 20 százalékot, s rémhírterjesztés az ellenzéki pártoktól egyáltalán arról beszélni, hogy erre ne kerülne sor. Később, amikor az önkormányzati választások az ismert eredménnyel zárultak, és 3,5 éven keresztül nem kell félni a választók haragjától, beterjesztettek egy törvényjavaslatot, a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosítását, s ebben a törvényben vették volna el a nyugdíjasoktól az őket joggal megillető nyugdíjemelést. Majd amikor ennek a törvényjavaslatnak a vitája kibontakozott a Házban, és felmerült annak a veszélye, hogy valaki esetleg alkotmánybírósági kontrollt kér, vagy valamilyen módon nem megy át olyan simán, mint kés a vajban, a 3 millió ember megfosztása az őket megillető nyugdíjemeléstől, akkor valamilyen furcsa trükkel most már a költségvetési törvény módosításaként kerül elénk ez a javaslat, úgyhogy magából a tb-nyugellátási törvényből is kikerült ez az indítvány.
Azt gondolom, ez az év úgy ér véget, hogy a kormány ebben a témában újabb trükköket valószínűleg már nem tud megvalósítani, de szeretnék emlékeztetni arra, hogy ha a költségvetési törvénybe nem kerülne be ez a változtatás, akkor a nyugdíjasok továbbra is megkapnák a jog, a törvény és az erkölcs szerint nekik járó nyugdíjemelést. Ezért minden módon tiltakozni kell az ellen, hogy a költségvetésbe ilyen módon, trükközve, becsempészve kerüljön be ez a jogfosztó és jogsértő módosító indítvány.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)
(15.00)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem