BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Én örülök annak, hogy Körömi Attila képviselő úr érvelt itt egy módosító indítvány mellett, mert ez módot ad arra, hogy visszatérjünk erre a kérdésre a vitában. Bár őszintén szólva, amikor szót kért, akkor még inkább megörültem, mert azt hittem, hogy talán válaszol azokra az észrevételekre, amelyeket a szabaddemokrata és szocialista képviselők az elmúlt másfél órában tettek, de ebben csalatkoznom kellett, ezekre nincs válasz.
De hogy visszatérjek a felszólalásának a tárgyára, abban egyetértek vele, hogy itt megint egy olyan törvénymódosításról van szó, amit beledugtak a költségvetési törvénybe, noha abban semmi keresnivalója nincsen. Hiszen a képviselő úr maga is hangsúlyozta, nem arról van szó, hogy az állami pénzek elköltése. Hát akkor mit keres a költségvetési törvényben?! Szóval, ezt nem lehet az én ízlésem szerint csinálni, hogy azt, ami éppen október-november-decemberben a kormánynak eszébe jut, beleteszi a költségvetési törvénybe.
De van itt egy súlyosabb probléma is, nevezetesen az - ezt jól tudja a képviselő úr is és valamennyien, akik jelen vannak -, hogy az Állami Számvevőszékről szóló törvény módosításáról lenne szó, ami egy kétharmados törvény, és én a költségvetési bizottságban is megkérdeztem, hogy a benyújtása előtt történt-e bármiféle egyeztetés az ellenzéki pártokkal. Nem kaptam erre megnyugtató választ, és én nem tudok róla, hogy a benyújtás előtt egyáltalán kikérték volna az ellenzéki pártok véleményét.
Ezek, ha úgy tetszik, formai kérdések, de valójában nem formai kérdések, hiszen az Állami Számvevőszék egy alapvető intézménye - és a Nemzeti Bank szintén egy alapvető intézménye - a mi gazdasági jogrendünknek, és amiről itt szó van, az a Nemzeti Bank függetlensége. Az a javaslat, ami mellett érvel a képviselő úr, a Nemzeti Bank függetlenségével kapcsolatban rendkívül problematikus, és ezért nem hiszem, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége támogatni tudná.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem