DR. BOGÁR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. BOGÁR LÁSZLÓ
DR. BOGÁR LÁSZLÓ, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Azt gondolom, hogy erre a mostani kormányváltozásra aligha igazak az ön szavai, de engedje meg, hogy hozzak egy idézetet az előző kormányváltozás időszakát követő hónapok egyikéből. Egészen pontosan a Magyar Hírlapban 1995. január 5-én a sajtópiac átalakulásáról szóló elemző írásban a következő mondatok találhatók: "Az elmúlt év - tehát 1994 -, az új magyar demokrácia első kormányváltásának esztendeje a hazai sajtópiac igen jelentős átrendeződését hozta magával. A történések alapján az újságok tulajdonos- és kiadóváltása, anyagi gondjai megszűnése vagy éppen elindulása többnyire nem függetleníthető a politikai ciklusváltástól."
Tisztelt Képviselő Asszony! Azt gondolom, ezek után érdemes lenne azon elgondolkozni, hogy vajon melyik kormányváltást is jellemezték inkább ezek a brutális változások, amelynek során - sorolom - az Új Magyarország, a Pesti Hírlap, a Pest Megyei Hírlap, a Heti Nemzeti Újság s a többi újságok szűntek meg - és miféle máig is feltáratlan összefüggések nyomán?!
Azt gondolom, ezeknek a politikai hatásoknak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), a politikai ciklusnak a sajtóstruktúrára való hatása sokkal inkább arra az időszakra volt jellemzőnek mondható, mint a mostanira. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem