DR. BOGÁR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. BOGÁR LÁSZLÓ
DR. BOGÁR LÁSZLÓ, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! A kérdésére, ami eredetileg így hangzik, amit megjelölt a kérdésben, hogy a kormány kívánja-e állami vállalatok pénzeszközeivel befolyásolni a sajtó struktúráját, illetve egyes lapok sorsát, tulajdonképpen nagyon röviden is válaszolhatnék. A válasz egyértelműen: nem. Nem, nem kívánja... (Moraj az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.) Nem kívánja a kormány természetesen befolyásolni. Természetesen az önök előítélete ezzel kapcsolatban lehet az, hogy megpróbálja befolyásolni, de ez egyelőre nem több előítéletnél és feltételezésnél. Hozzá kell tennem, egyébként a Napi Magyarország példányszáma, hogyha már erre hivatkozott, az elmúlt hónapok során jelentősen növekedett. (Zaj az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.) Erről van szó!
(14.40)
S a benne szereplő hirdetések aránya..., mert abban, amit ön a kérdésében tulajdonképpen állításként fogalmazott meg, az a feltételezés rejlik, hogy tulajdonképpen a Napi Magyarországot szinte teljes mértékben ezek a többletmegrendelések tartják el. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Így van! - Zaj az ellenzék soraiban.) Amennyiben lehetőséget kapok, hogy folytassam, akkor folytatnám... Erről természetesen szó sincs. Az elmúlt hónapok során egy átlagos héten körülbelül 120 hirdetés jelent meg a Napi Magyarországban, és ebből körülbelül 20 volt ilyen értelemben államinak minősíthető hirdetés. Tehát azt gondolom, ez az arányszám azért egyértelműen jelzi, hogy szó sincs arról, hogy itt valami hatalmas és tudatos politikai célzatú átcsoportosítás volna a Napi Magyarország javára.
(Németh Zsolt helyét a jegyzői székben Vidoven Árpád foglalja el.)
Másrészt például az ÁPV Rt. hirdetéseinek a megjelentetése egyértelműen a közbeszerzési pályázatok alapján történik. Azt gondolom, ezen a téren ez jól ellenőrizhető, és ha a képviselő asszony ezt kívánja, természetesen adatokkal is alá tudjuk támasztani, hogy teljesen pártatlan módon és a közbeszerzési pályázatok követelményeinek, a közbeszerzési törvénynek teljes mértékben megfelelő módon történik a hirdetések pályáztatása. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem