DR. BOGÁR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. BOGÁR LÁSZLÓ
DR. BOGÁR LÁSZLÓ, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban nem először szerepel a Ház előtt ez a kérdés. Megpróbálok röviden válaszolni, bár egy elég komplex, bonyolult és hosszú történetről van szó. Egy pontosítással szeretném kezdeni: a Kincstári Vagyonkezelő Szervezet, a KVSZ már 1995 decemberében a privatizációs törvény rendelkezése alapján az ÁPV Rt.-nek adta át a tulajdonosi jogokat, ezért azóta a tulajdonosi jogok gyakorlója természetesen az ÁPV Rt. A vagyonkezeléssel összefüggő feladatokat pedig a Zala megyei önkormányzati konzorcium tagja, a Zalavár-Sármellék Airport Kft. látja el.
Ami a repülőtér hasznosítását illeti, az ÁPV Rt. az erre vonatkozó javaslatokon jelenleg is folyamatosan dolgozik, és várhatóan az év végére alakulnak ki reményeim szerint az 1999 januárjában döntésre érő megoldási módozatok.
Az ügyhöz konkrétan: a reptéri elektronikus rendszer beszerzésének az orosz államadósság rendezéséhez való kapcsolása valóban figyelemre méltó javaslat, zajlik is ennek vizsgálata. Az orosz államadósság terhére történő beszerzések jelenleg érvényes rendjében pályázatot kell benyújtani az illetékes tárcához, tehát a Gazdasági Minisztériumhoz. E pályázat előkészítése során egyeztetni kell természetesen mind a magyar, mind az orosz hatóságokkal, és a potenciális orosz beszállítókkal. A lebonyolításhoz természetesen magánjogi szállítási szerződés megkötése is szükséges, ha az ügy reményeink szerint ebbe a fázisba érkezik.
Tekintettel arra, hogy a keretek a minisztériumi tájékoztatás szerint kitöltettek, ahhoz, hogy a javasolt beszerzésre sor kerülhessen, már az eddigi egyeztetett szállítások valamelyikéről valószínűleg le kell mondani. Képviselő úr felvetése ugyanakkor helyesen rávilágít az orosz államadósság hasznosítása felülvizsgálatának szükségességére, pontosan annak érdekében, hogy ez a folyamat a felek kölcsönös érdekei alapján minél rugalmasabban megfeleljen ezeknek az igényeknek.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem