DR. GIDAI ERZSÉBET

Teljes szövegű keresés

DR. GIDAI ERZSÉBET
DR. GIDAI ERZSÉBET (MIÉP): Köszönöm szépen, én az utolsó mondatba kapaszkodnék: ha itt valóban mérséklés következik be, akkor ennek a reményében elfogadjuk a választ. Arra azért fel szeretném hívni a figyelmet, hogy az energiaszektor privatizációja nemzetközileg nem ilyen formában zajlott le, nem jellemző. Az energiaszektort védik, mert stratégiai ágazat, és alapvető szolgáltatást biztosít a lakosságnak. Ilyen szempontból tehát a hazai energiaszektor privatizációja körül is nagyon sok visszaélés volt, és valójában semmiképpen nem a fogyasztók, a vevők vagy a lakosság érdekét, hanem - nagyon jól tudjuk - szoros összefüggésben volt az eladósodásunkkal, és a nagy hirtelenjében privatizált cégek után befolyó bevételek jelentős része nem korszerűsítésre szolgált, hanem valójában az adósságszolgálat csökkentését szolgálta végső soron.
Ebből a szempontból következően az az álláspontunk, hogy valójában a lakossági szolgáltatások biztosításánál, főleg az energiaellátás esetében, ez kormányzati feladat, és ilyen esetben a kormányzati felelősség mentén kell a tarifákat megállapítani.
Köszönöm szépen. (Taps a MIÉP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem