CSEH SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

CSEH SÁNDOR
CSEH SÁNDOR (MIÉP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Tudom, a kérdésből ítélve gondolhatnának olcsó jópofáskodásra is, ám ezúttal nem szórakoztatni kíván az immár klasszikus vicc. Meg nem is ott, nem is Moszkvicsot, nem is kerékpárt, hanem mindnyájunkat és a magyar közvagyont fosztogatták, osztogatták a Postabankban nagyhatalmúék.
Emlékszem, a Tocsik-féle 800 milliónál hogyan hördült fel az ország, hogyan ugrott az ügyre a parlament, s látjuk miként emésztette fel a 100 milliókat a jog tehetetlensége, a semmittevés jótékonysága. Mára már a sajtó jóvoltából - nem a jognak, nem a parlamentnek köszönhetően - mindent vagy majdnem mindent tud ország-világ.
Az első jelzésre a hatalom úgy reagált, hogy aki a vészharangot megkongatta, perbe fogták izgatásért, lázításért, rémhírterjesztésért. A kormány fizetett, feltöltött, zsebünkbe nyúlt, Pricz növelte a csapásszámot, osztott - vagy fosztott? Mi pedig, mint a moziban: fizettünk, és megdermedt, néma csendben figyeljük a produkciót. A látvány lenyűgöző: Lánchíd-2000, Tribuszerné, Globex és a többi. Nagyon figyeltük, történik-e valami? Igen, történt! Szemérmetlen folytatás! Építési kölcsönök, konditermek, neves sportvezetőknek, sportolóknak tízmilliók, nagyértékű gépkocsik tucatszám. Csupa jóhiszemű ember? Orgazdaság, bűnsegédi bűnrészesség fel sem merül?
Kérdezem halkan, illő tisztelettel: kinek a feladata a törvényes intézkedés megtétele? A magyar állam, amelytől, ahonnan kisíbolták ezt az irdatlan pénzt, nem keresi. Feljelentés még nincs. A rendőrség még nem nyomoz. Míg tyúkot nem lop valaki, addig nincs ok a letartóztatásra?!
(16.20)
Lehet, hogy mint a pénz, úgy tűnnek el ők is a népek tengerében. És mi? Mi merengünk. Hosszú vitákban feledtetjük tehetetlenségünket, vitázunk azon, hogy miből fizessünk nyugdíjat, miből fizessük nyugdíjasainkat, a tanítókat, az ápolónőket. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Mikor nyugtat meg minket valaki? - kérdezem tisztelettel.
Köszönöm szépen. (Taps a MIÉP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem