BURÁNY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Nyilván ön is egyetért azzal, hogy a Dél-budapesti APEH Igazgatósága körül valami bűzlik.
Először is: ez év tavaszán az APEH Dél-budapesti Igazgatósága vizsgálatot folytatott Simicska Lajos, valamint több más, a Fideszhez közel álló vállalkozó cégügyeiben. Arra igazán nem számíthattak, hogy a vizsgált személy rövidesen a főnökük lesz. Simicska úr a kinevezését követően rögtön szigorú adóbehajtást ígért, s általában is kilátásba helyezte a szigorúságot. Ennek rögtön tanújelét is adta, ugyanis a vizsgálatot lefolytató igazgatót rövid úton kirúgta.
A második epizód Dél-Budapesten akkor következett be, amikor kiderült, hogy a halottak napja nem országos megemlékezés, hanem kifejezetten helyi ünnep, s kifejezetten a Dél-budapesti APEH Igazgatóságon engedik ez ügyben szabadságra a dolgozókat. Állítólag olyan tömeges nyomás érkezett a koszorúk megvásárlására, hogy az igazgató inkább szabadságot rendelt el. Érdekes, hogy a számítógépes szakemberek aznap nem gyászoltak.
A harmadik fejlemény akkor következett be, mikor kiderült, hogy az APEH Dél-budapesti Igazgatósága korábban szintén vizsgálta a révfülöpi Fidesz-üdülő eladását, s az ehhez kapcsolódó 40 milliós áfacsalást. Mint az ma már nyilvánvaló, a szerteágazó történetnek Simicska Lajoson kívül szereplője az APEH két újonnan kinevezett elnökhelyettese, Vida Ildikó és Varga Árpád is.
Mindezek miatt kérdezem önt: megengedhetőnek tartja-e, hogy olyan ember álljon az APEH élén, akinek a cégügyeiben az APEH és a rendőrség is vizsgálatot folytat? Megengedhetőnek tartja-e, hogy az APEH alelnökei olyan személyek legyenek, akik az elnök cégügyeiben, s így az APEH és a rendőrség által folytatott vizsgálatokban érintettek? Tud-e és hajlandó-e ön garanciát vállalni arra, hogy az APEH vezetői sem a vizsgálatot, sem a hivatal adatbázisát nem manipulálták, és ezt a jövőben sem teszik? A kinevezések előtt volt-e a miniszter úrnak tudomása ezekről az ügyekről? Ha igen, mégis miért írta alá a kinevezéseket? Ha nem, akkor a miniszter úr saját magára vonatkozóan milyen konzekvenciák levonását tartja kívánatosnak?
Államtitkár úr, érdeklődve várom válaszát! (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem