ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)
ELNÖK (dr. Wekler Ferenc): Soron következik az ítélőtáblák és a fellebbviteli főügyészségek felállításával kapcsolatos feladatokról szóló országgyűlési határozati javaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést H/377. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig H/377/5. és 8. számokon kapták kézhez. Emlékeztetem önöket, hogy a zárszó már elhangzott, így most a határozathozatalokra kerül sor.
Tisztelt Országgyűlés! A kiegészítő ajánlás 1. pontjában szereplő indítvány nem kapta meg az alkotmányügyi bizottság szükséges támogatását, ezért erről nem határoz az Országgyűlés.
Az előterjesztő az ajánlás 2. pontjában szereplő módosító indítványt támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 204 igennel, 101 nemmel, 17 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
Az ajánlás 1. pontjában Isépy Tamás a határozati javaslat 1. pontjának kiegészítését kezdeményezi azzal, hogy a kormány olyan törvényjavaslatot terjesszen elő, amely szerint az ítélőtáblák legkésőbb 2003-ig megkezdhetik működésüket. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 23 igennel, 267 nemmel, 23 tartózkodás mellett a javaslatot elvetette.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra a jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem