KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Alapvetően az a nagy probléma a gyógyszertámogatással, tisztelt képviselőtársaim, amire most Frajna Imre képviselő úr utalt. Szeretnék kordában tartani a gyógyszertámogatást, de nem tudják, hogy ezt milyen módon kellene megtenni - ezt most világosan elmondta. Nincsenek az intézkedések birtokában, nem tudják, hogy milyen irányba kellene elmozdulni. Ez egyébként kiderült a költségvetési bizottság ülésén is, a politikai államtitkár asszony meghallgatásán is. Teljesen egyértelmű az, számomra legalábbis, hogy a kormányzat vagy a társadalombiztosítás irányítását végző politikai államtitkár asszony a rendeleteket nem fogja tudni megalkotni ebben az évben. Nagy valószínűséggel - legalábbis ez hangzott el az elmúlt hetekben - majd valamikor az első félévben talán valamilyen intézkedéseket papírra tud vetni a kormányzat.
Ha ez így van, akkor az a módszer, amit önök finanszírozási oldalról most megpróbálnak megragadni, egyszerűen kezelhetetlen helyzetet fog előidézni. Mert azt is nagyon jól tudják - meggyőződésem, hogy Frajna képviselő úr is tudja -, hogy a lakossági terhek ma már - éppen a gyógyszerterhek - nem növelhetők, csak nagyon korlátozott mértékben. Hiszen tudjuk, és éppen a Fidesz a választási programjában nagyon fajsúlyosan utalt arra, hogy meg kell fogni a lakossági terhek növekedését a gyógyszerfronton. Ha ezt tudják, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy így fejest ugorni egy mélyvízbe, hogy becsukom a szememet, és akkor lesz, ami lesz, csak fogjuk meg a kiadási oldalát a gyógyszertámogatásnak, ez így, tisztelt képviselőtársak, egyszerűen nem vállalható, és nem szabadítható rá egy ilyen pénzügyi technika a lakosság összességére! Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem