DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tulajdonképpen egy módosító indítványhoz szeretnék hozzászólni. Jóllehet ezt az indítványt Frajna Imre képviselőtársam már érintette az első vitaszakaszban, de nem vette figyelembe, hogy az elnök úr két részre osztotta a részletes vitát.
Nevezetesen: arról van szó, hogy nem csupán Frajna képviselő úr tett javaslatot az irányított betegellátás modellkísérletének finanszírozására, illetőleg ennek a lehetőségnek a biztosítására, hanem ugyan más szerkezetben, de magam is, a 26. ajánlási pont szerint.
Azért is kértem szót, hogy ismételten megerősítsem: szükség van arra, hogy az innovációk valamilyen módon támogatást nyerjenek, hiszen ha és amennyiben a társadalombiztosítás költségvetésében még jelképes forrás sincs arra, hogy az új megoldások finanszírozására mód legyen, akkor bemerevül a struktúra, s valóban nem lesz lehetőség arra, hogy az egészségügy reformja folytatódjon. A magam részéről szeretném kérni, hogy a tisztelt Országgyűlés ezt a módosító indítványt támogassa.
Hozzáteszem: az a különbség Frajna képviselő úr módosító indítványához képest, hogy az én módosító indítványomban - figyelembe véve a költségvetésben tapasztalható és már részletezett feszültségeket is - arra tettem javaslatot, hogy ez a modellkísérleti előirányzat legfeljebb a teljes előirányzat 0,6 százaléka legyen. Úgy gondolom, ez a nagyságrend még arányban van a vállalható mértékkel, ugyanakkor azonban tényleg nagyon pozitív próbálkozásokat indíthat el, megerősíthet ilyen kísérleteket a csoportpraxis területén és egyéb területeken is.
Mindenképpen bátorítást jelenthet az egészségügyi reformban kockázatot és felelősséget vállaló szolgáltatók számára, úgyhogy arra kérem a tisztelt Házat, hogy ezt a módosító indítványt - amely egyébiránt teljes egészében egybecseng Frajna képviselő úr javaslatával - támogassák. Köszönöm a lehetőséget.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem