DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Lentner képviselő úr hozzászólása arra indít, hogy visszatérjek Keller László képviselőtársam korábbi javaslatára. Tekintettel arra, hogy Lentner képviselő úr az ajánlás 74. pontjában szereplő módosító indítványát indokolta, és arra tett javaslatot, hogy a korábban részleges adósságrendezésben részesült intézmények körében a törlesztést függesszék fel - és hozzáteszem, hogy ezt a javaslatot az adott szituációban a költségvetési bizottság is támogatta -, különös aktualitással és súllyal merül fel az a kérdés, ahogy a képviselő úr is utalt erre, hogy ez az 1996. évi központi konszolidáció rengeteg kérdőjelet vetett fel. Ez nem volt sikeres, ezt lényegében az előző kormány is átlátta, ezért 1997-ben az önkormányzati tulajdonosi felelősség erősítését szorgalmaztuk, persze megfelelő fedezet beépítésével.
Itt most tényleg nagyon jó lenne, ha pénzügyminiszter úr beavatna bennünket, hogy milyen módon képzelik is el az egészségügyi miniszter úr által bejelentett nagyszabású egészségügyi konszolidációs program végrehajtását, mi ennek a forrása, milyen technikával történik ez. Ha az ember a mai lapokat végignézte, akkor 20 milliárdtól 50 milliárdig mindenféle számot lehetett olvasni. Tárgyaljuk a költségvetést, tárgyaljuk a társadalombiztosítási költségvetést, a részletes vita szakaszában vagyunk, és azt kell mondanom, hogy a végkifejlet előtt három-négy héttel az ország nyilvánossága tényleg a pénzügyminiszter úr megfogalmazásában hallhatná, hogy miről is van tulajdonképpen szó, mert ez alapvetően befolyásolja, hogyan is gondolkodunk erről a most előttünk lévő javaslatról.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem