ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)
ELNÖK (dr. Wekler Ferenc): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1999. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat részletes vitájának folytatása. Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a Házszabály 59. § (2) bekezdése alapján a Fidesz képviselőcsoportjának 17 képviselője írásban javasolta a vita lezárását. A Házszabály szerint ennek feltétele, hogy a részletes vitában valamennyi képviselőcsoportnak lehetősége legyen álláspontjának kifejtésére.
Megállapítom, hogy tegnap 12 órától ma reggel 8 óra 35 percig tartó vita során ezt minden frakció kihasználhatta, így a vita lezárására irányuló indítványról történő határozathozatalnak (Zaj.) nincs akadálya.
A Házszabály rendelkezései szerint az Országgyűlés a javaslatról vita nélkül határoz. Arra figyelemmel, hogy a részletes vitában a módosító javaslatokat összevontan tárgyalta az Országgyűlés, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést: elfogadja-e a vita lezárására irányuló indítványt? Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége az indítványt elfogadta. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 59. § (2) bekezdése alapján az Országgyűlés a vitát lezárta, képviselőcsoportonként egy-egy képviselő, a független képviselő, valamint a kijelölt bizottság elnöke, illetve előadója legfeljebb öt percben felszólalhat.
Megkérdezem: kíván-e valaki ezzel a lehetőséggel élni? Nagy Sándor úr, az MSZP képviselője jelentkezett. Megadom a szót.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem