KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szigeti képviselő úr úgy hivatkozott a fogyatékossági támogatás megjelölt mértékére, mintha ezt már egyszer a népjóléti tárca elfogadta volna. Még egyszer rögzíteni kell azt, hogy a kormány ilyen fajta kodifikált szöveget nem fogadott el, sem mértéket, sem konstrukciót. Egy koncepciót dolgozott ki a kormány, amit vitatunk.
Szeretném fölhívni a figyelmet arra, hogy a 71. és a 69. ajánlási számok egymással összefüggenek. A múlt héten a fogyatékosok érintett szervezeteinek képviselőivel egyeztetést folytattam. Az ő megítélésük is az volt, és elfogadó nyilatkozatuk arról szólt, hogy amennyiben a fogyatékossági támogatás intézménye megjelenik a törvényben, és majd egy külön törvény fog szólni a részletekről, akkor ők ezt elfogadhatónak tartják. Éppen ezért támogatja a kormány Kertész képviselő úr 69. és 71. módosító indítványát. Megítélésünk szerint olyan következményekkel jár adott esetben a képviselő úr indítványa, illetve annak elfogadása, amelyet jól át kell gondolni más egyéb, már elfogadott kötelezettségvállalásokkal együttesen. Úgy gondolom, hogy itt egy olyan kompromisszumos javaslat kerekedett ki a Kertész képviselő úr által benyújtott módosító javaslatokkal, amely, ha az érintett szervezetek támogatását bírja, akkor, azt gondolom, az előterjesztők által is támogatható kellene hogy legyen.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem