DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen. Az egyik dolog, amit mondani szeretnék, az az, hogy van egy elvarratlan szál. Itt beszélünk az összegszerűségekről, de ha nagyon lemegy ez az összeg, akkor illuzórikussá válik az a ki nem mondott dolog, ami azért ott szerepel nagyon sok megszólalásban, hogy a jelenleg különféle fogyatékosság címén kiadott juttatásokat vajon ez az új juttatás egy új egységbe foglalja, és akkor megszűnik például a vakok járadéka, vagy ez nincs kimondva a jelenlegi normaszövegben, tehát ezt a jelenlegi szöveg nem szünteti meg, és többletkiadásként jelenik meg. Az előkészítő anyagok ismeretében úgy látom, az elgondolás az, hogy egy új, egységes rendszer hatályon kívül helyezi a régieket. Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy az általam ismert szövegrészlet ezt nem teszi világossá. Márpedig a kormánnyal talán könnyebb lenne a kompromisszumot megkötni, ha oda lenne téve valami olyan passzus, hogy aki ezt az új szolgáltatást kapja, az más címen nem kaphat, vagy ebben meg ebben még más címen is részesülhet; de akkor lehessen tudni, hogy miről van szó.
Talán még a két percbe belefér, ha azt megemlítem, amit az első felszólalásomba is bele kellett volna tennem. Örömmel vettem, hogy itt bizonyos paragrafusok, amelyek az új intézményekről szólnak, nem kerülnek be, tehát kimaradnak a szövegből. De azon módosító javaslataimat elutasították, amelyek néhány szükséges feladatot telepítenek, és én félek, hogy ha ezeket nem fogjuk elfogadni, akkor például a levegőben fog lógni, hogy milyen adatkezelési szabályok, ki felelős értük, hogyan lehet adatokat továbbítani és így tovább.
Köszönöm az előterjesztőknek, hogy a jegyzőket megbízzuk avval, hogy kiadja ezeket az igazolásokat, de a kormány ezzel nem értett egyet. Ez egészen furcsa dolog. Nem lesz senki, aki arról rendelkeznék, hogy a fogyatékossággal kapcsolatos igazolásokat mely szerv állítja ki a jövőben; ha ilyen igazolás egyáltalán lesz vagy szükséges.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem