DR. RASKÓ GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. RASKÓ GYÖRGY
DR. RASKÓ GYÖRGY (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A napokban nagyon sok párt - lévén, hogy megkezdte a programját - különböző tájékoztató kiadványokat szórt az állampolgárok postaládájába. Az egyikből idézek: "Kiszámíthatóbb, egyszerű és átlátható adórendszert akarunk, kisebb tb- és személyi jövedelemadó-terheket. A vállalkozások beindítását, a munkahelyteremtést és a piacra jutást kedvezményes hitelekkel és az adminisztráció csökkentésével segítjük." (Zaj a kormánypárti padsorokban.) Önök úgy gondolják, hogy ezt a választási programot valamelyik ellenzéki párt fogalmazta meg, de elárulom - és itt több szocialista párti képviselőtársam látszik ismerni jól saját programját; rázza a fejét -, ez valóban az MSZP választási programjából való idézet. (Egy taps a bal oldalról. - Közbeszólás az ellenzéki pártok soraiból: Bravó!)
Ha visszatekintünk az elmúlt négy évre, akkor azt gondolom, ezt önök is tárgyilagosan elismerik: ezen a területen semmiféle konkrét lépés nem történt, hogy egyszerűbb, átláthatóbb legyen az adózás, hogy kisebb legyen a bürokrácia, kevesebb legyen a tb-járulék, a személyi jövedelemadó-teher, és még plusz a vállalkozásokat is - gondolok a kis- és középvállalkozásokra - segítsék.
Miniszter úrtól azt kérdezem elsősorban, hogy a kisebb tb- és személyi jövedelemadó-terhek mit jelentenek. Minek van realitása? Ezzel kapcsolatban miniszter úrnak mi a véleménye? Miért nem volt lehetőség arra, hogy eddig ezen a területen bármiféle előrelépés megtörténjen? Azt gondolom, ha a jövőben megtörténik, örülhetünk neki.
Kérem válaszát, világosítson fel bennünket arra, mire számíthatnak a magyar vállalkozók a választás után. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem